Wat is Salsa?

Salsa is het Spaanse woord voor ‘saus’, in dit geval een pittige saus! Meer dan een muziekstijl is het een verzamelnaam voor verschillende Latijns-Amerikaanse ritmes als son, mambo, guaguancó, danzón, ‘chachacha’ en bolero (bij stijldansen wordt dit de rumba genoemd). De muziekstijl die wij nu salsa noemen is een mengsel van de Cubaanse son en de Amerikaanse jazz, ontstaan in de jaren 60 in New York. Op de meeste feesten wordt salsa afgewisseld met de swingende Dominicaanse merengue en bachata. Percussie speelt een belangrijke rol in al deze genres; hierin is de Afrikaanse invloed duidelijk te herkennen. Sommige artiesten noemen het dan ook liever Afro-Amerikaanse muziek.

Themafeest Salsa

Met salsa als hoofdingrediënt hebben we twee smakelijke menu’s voor u gemaakt: traditioneel Cubaans of de moderne New York stijl. Van begin tot eind voelt en proeft u de typisch Latijns-Amerikaanse sfeer.

Bij aankomst worden uw gasten ontvangen door dames in Zuid-Amerikaanse kleding die tropische cocktails uitdelen en een kleine live act. De locatie is omgetoverd tot een ‘sala de fiesta’ waar een tropisch buffet voor u klaar staat. Op de achtergrond draait de DJ rustige salsa, op verzoek afgewisseld met golden oldies.

Workshop

Na het eten is het tijd voor beweging in een workshop salsa, merengue, bachata, tango of een combinatie. Zo krijgen uw gasten op een speelse manier het gevoel van de latin dansen te pakken. Houdt u het liever iets rustiger? U kunt ook kiezen voor een workshop Afrikaans trommelen, sieraden maken of zelf de heerlijkste exotische cocktails mixen. De workshops worden gegeven door ervaren docenten, maar plezier staat voorop!

Live Salsa

Niets brengt je zo in de stemming als live muziek en dans. Een echte salsaband mag dan ook niet ontbreken op uw feest. Van een kleine bezetting met vier man tot een 20-koppige big band, het swingt! En na de workshop swingen uw gasten vanzelf mee.

Misschien wel het hoogtepunt van de avond zijn de spectaculaire dansshows. Professionele gezelschappen van 1 tot 10 dansparen in schitterende kleding geven een wervelende show waar de energie en passie vanaf spatten! Uw gasten kunnen eventueel na afloop meedoen en samen met de dansers één van de figuren uit de show leren.

Krijgt u er al zin in?

© Copyright - Tropicaliente