Wat is samba?

Opzwepende trommels, supersnelle samba, kleurrijke verentooien en een zinderende tropenzon. Zeg je Brazilië, dan denk je aan samba. Samba is de Braziliaanse muziek en dans die we kennen van het carnaval in Rio de Janeiro. Zoals zoveel muzieksoorten in Latijns-Amerika, is ook samba ontstaan door de vermenging van Afrikaanse en Europese culturen, maar in samba zitten ook Arabische invloeden zoals de tamboerijn. De meeste invloed hebben toch de miljoenen Afrikaanse slaven gehad die 350 jaar lang naar Brazilië zijn verscheept. Hun muziek- en danstradities hebben zich ontwikkeld tot de huidige samba.

Themafeest Brasil

De vrolijke Braziliaanse cultuur komt helemaal tot leven in ons themafeest Brasil. Van begin tot eind voelt en proeft u die typisch Braziliaanse sfeer.

Bij aankomst worden uw gasten ontvangen door dames in authentieke sambakleding die tropische cocktails uitdelen en een kleine live act. De locatie is omgetoverd tot een tropisch paradijs waar een exotisch buffet voor u klaar staat. Op de achtergrond draait de DJ rustige muziek, op verzoek afgewisseld met golden oldies.

Workshop

Na het eten is het tijd voor beweging in een workshop samba dansen. Zo komen uw gasten op een speelse manier vast in de stemming voor de rest van het programma. Houdt u het liever iets rustiger? U kunt ook kiezen voor een workshop percussie, sieraden maken of zelf de heerlijkste exotische cocktails mixen. De workshops worden gegeven door ervaren docenten, maar plezier staat voorop!

Live Samba of Capoeira

Niets brengt je zo in de stemming als live muziek en dans. Een echte sambaband mag dan ook niet ontbreken op uw feest. Van een kleine bezetting met vier man tot een 20-koppige big band, het swingt! En na de workshop swingen uw gasten vanzelf mee.

Misschien wel het hoogtepunt van de avond zijn de spectaculaire shows. Laat u verleiden door exotische danseressen om mee te doen aan de Brasil dans- en muziekshow. Of verbaas u over de kunsten van capoeira dansers. Capoeira is een uitbundige mengvorm van dans en (schijn)gevecht. De dans wordt live begeleid met traditionele instrumenten als de berimbau en verschillende trommels. De energie spat er vanaf!

Krijgt u er al zin in?

© Copyright - Tropicaliente